Doplňkové penzijní spoření

Změny v penzijním spoření 2024

Rok 2024 přináší významné změny v oblasti penzijního spoření, které ovlivní všechny, kdo si spoří na důchod. Pokud hledáte výhodné spoření a chcete se dozvědět více o nejlepším spoření pro vaši budoucnost, čtěte dál.

Zvýšení státního příspěvku

Jednou z hlavních změn je zvýšení státního příspěvku. Od července 2024 se maximální státní příspěvek zvýší na 340 Kč měsíčně, což je skvělá zpráva pro všechny, kdo si pravidelně spoří. Abyste dosáhli na tento příspěvek, budete muset měsíčně ukládat alespoň 1 700 Kč.

Minimální doba spoření

Další důležitou změnou je prodloužení minimální doby spoření na 10 let. To znamená, že abyste mohli využít všech výhod penzijního spoření, budete muset spořit déle.

Vyšší daňové úlevy

Od roku 2024 bude možné odečíst od základu daně až 48 000 Kč ročně. To je dvojnásobek oproti současnému limitu.

Druhy spoření

Existuje několik druhů spoření, které můžete zvážit. Mezi nejpopulárnější patří doplňkové penzijní spoření, které nabízí nejen státní příspěvek, ale i možnost příspěvků od zaměstnavatele. Tento typ spoření je ideální pro ty, kdo hledají nejlepší spoření s dlouhodobým zhodnocením.

Důchodová kalkulačka a kalkulačka odchodu do důchodu

Pro výpočet vašeho důchodového věku můžete využít kalkulačku odchodu do důchodu a pro výpočet výše důchodu důchodovou kalkulačku.

Závěrem

Změny v penzijním spoření v roce 2024 přinášejí mnoho novinek, které mohou výrazně ovlivnit Vaši finanční budoucnost. Nezapomeňte se informovat a využít všech dostupných výhod!

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

hodnocení klienty 4,8/5 ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 VISA logo